Nederlandse kampioenschap VSHO Vakwedstrijden Koken en Serveren VMBO gaan dit jaar helaas NÍET door!

Beste collega’s,

De VSHO organiseert al 30 jaar de vakwedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren voor VMBO-leerlingen.

Na de annulering in 2020 zouden de landelijke vakwedstrijden in 2021 alsnog plaatsvinden bij de Rooi Pannen in Eindhoven; in hun gloednieuwe keuken en restaurant is plaats voor acht landelijke equipes. Deze acht equipes zouden gaan strijden om het Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren. Dit alles onder het toeziend oog van een vakkundige jury bestaande uit de top van culinair Nederland. De vakwedstrijden vinden normaliter eind maart plaats.

In goed overleg met het bestuur van de VSHO hebben we nu al moeten besluiten om de vakwedstrijden komend jaar (2021) wederom niet door te laten gaan!!

De organiserende school -de Rooi Pannen- heeft aangegeven aankomend jaar geen grote activiteiten te willen laten plaatsvinden i.v.m. de corona-perikelen.

De corona-maatregelen vanuit RIVM geven tot op heden geen inzicht hoe het er begin maart uit gaat zien.

De VSHO vindt het ontzettend jammer, dat de vakwedstrijden vanwege de corona-pandemie niet door kan gaan.

We gaan ons het komende jaar richten op het wedstrijdjaar 2022, waarin we hopelijk weer een Nederlandse Kampioenschap Koken en Serveren kunnen organiseren.

Vriendelijke groet namens het gehele bestuur van VSHO,

Sweder Bosch Gert-Jan Sneekes Johan Lapidaire

Bestuurslid vakwedstrijden Wedstrijd en scholing Uitvoerend secretaris