Aankondiging

Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren vmbo
VSHO Vakwedstrijden

op donderdag 30 maart 2023

Beste collega’s,

VSHO Platform vmbo HBR organiseert al 30 jaar de vakwedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen HBR.

Na het oppikken van het succes in 2022 en de annuleringen in 2020 en 2021 gaan de landelijke vakwedstrijden in 2023 vooralsnog wederom gewoon door! Deze NK gaat plaatsvinden bij:

Hubertus & Berkhoff in Amsterdam
op donderdag 30 maart 2023

In de moderne keukens en restaurants van Hubertus & Berkhoff is genoeg plaats voor maar liefst twaalf equipes. Deze twaalf equipes gaan strijden om het Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren. Dit alles onder het toeziend oog van een vakkundige jury bestaande uit de top van culinair Nederland.
Anders dan in 2022 vinden de vakwedstrijden komend jaar weer eind maart plaats en niet pas in april.
De wedstrijden duren precies één dag.

In het verleden gingen binnen verschillende regio’s de teams al vooraf onderling de strijd aan met elkaar. De winnaars van de regionale wedstrijden gingen dan automatisch naar de finale bij de landelijke vakwedstrijden.
Al jaren worden er door de meeste regio’s geen onderlinge wedstrijden meer georganiseerd; om die reden heeft het bestuur van VSHO vmbo Platform HBR twee jaar geleden besloten om de landelijke wedstrijd voor iedere geïnteresseerde school open te stellen. Wilt u toch met uw regio onderling een wedstrijd organiseren, dan kan en mag dat uiteraard.
Eke school heeft de mogelijkheid om zich aan te melden voor de landelijke wedstrijden. Een schoolteam bestaat uit twee leerlingen koken en een leerling serveren.
Vanaf 1 februari kunt u uw equipe via Johan Lapidaire onze uitvoerend secretaris (secretariaat@vsho.nl) inschrijven voor deze interessante kook- en serveerwedstrijden. Bij overschrijding van het maximum aantal inschrijvingen volgt loting. De inschrijftermijn sluit op maandag 13 februari 2023 om 24.00 uur.

Op dinsdag 14 februari 2023 is dan bekend welke equipes deel mogen nemen.
Inschrijfkosten voor deze wedstrijd zijn € 75,- per equipe; alle overige wedstrijdkosten zijn geheel voor rekening van VSHO vmbo Platform HBR; reis- en verblijfskosten vallen daar overigens buiten!
Naast de landelijke en Europese eer zijn er hele mooie prijzen te winnen voor alle deelnemers.

We gaan er alles aan doen om er weer een geweldige wedstrijddag van te maken voor leerlingen én docenten. Verdere details volgen in januari volgend jaar.
Culinair, onderwijskundig, vooruitstrevend, innovatief en deskundig. Dit  zijn de woorden die deze dag tot een fantastische dag gaan maken.

Vriendelijke groet namens het bestuur van VSHO vmbo Platform HBR,

Gertjan Sneekes, wedstrijd en scholing
Johan Lapidaire, uitvoerend secretaris                                                                                                          Sweder Bosch, bestuurslid vak wedstrijden