Aankondiging

Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren vmbo
VSHO Vakwedstrijden

op donderdag 3 april 2025

Beste leerlingen en docenten,

We zijn enthousiast om de Landelijke Vakwedstrijd voor het VMBO in Koken, Bakken en Serveren aan te kondigen! Dit is een geweldige kans voor leerlingen om hun vaardigheden te laten zien en te strijden om de titels.

Dit jaar organiseren we naast de traditionele horecawedstrijd, ook een wedstrijd voor bakkerij.

Het is mogelijk je in te schrijven voor beide wedstrijden of alleen horeca of bakkerij.

We werken dit jaar met een vrije opdracht, de deelnemers maken aan de hand van de onderstaande gegevens zelf hun menu of bakkerijproducten.

Inschrijven kan nu via deze link: Hier Inschrijven

Datum: 3 april Tijd: 08.15 – 15.30 uur

Locatie: François Vatelschool, Granaathorst 20, 2592 TD Den Haag

Bakkerij:
Opdracht: Maak vanuit de vaste grondstoffenlijst 1 brood en 2 banket(patisserie) producten. De exacte grondstoffenlijst volgt snel. Het broodproduct wordt bij het voorgerecht in het restaurant geserveerd. Je werkt in een team van 2 deelnemers.

Horeca:
Opdracht : Stel een driegangenmenu samen aan de hand van een vaste marchandiselijst.
Het menu moet voldoen aan de volgende eisen:

Amuse:
Naar eigen inzicht

Voorgerecht:
Een combinatie van een salade met vis en vlees.

Hoofdgerecht:
Bestaande uit drie onderdelen: vlees of vis, met een bijpassende saus, een of meerdere groentebereidingen, en een bereiding van aardappel, pasta of rijst.

Nagerecht:
Maak een bavaroise of een flensje, beide gedecoreerd met fruit.

Teamindeling: Je werkt in een team van drie: twee personen koken en één persoon serveert. Voorafgaand aan het serveren van het menu bereid je een mocktail. Daarnaast willen we graag een tafelbereiding zien bij een van de gerechten (voorgerecht of hoofdgerecht).

Bij het serveren presenteer je een fles wijn of mineraalwater aan je gasten. Na de maaltijd serveer je koffie, bereid door jou, en geef je informatie over welk digestief erbij geserveerd kan worden.

Menu-indeling:
· Mocktail
· Amuse
· Voorgerecht (koud)
· Hoofdgerecht (vlees)
· Nagerecht

Bereid je voor op een dag vol creativiteit en culinaire hoogstandjes! Meer informatie over de inschrijving en het programma en de complete marchandiselijst of grondstoffenlijst volgen spoedig.

We kijken ernaar uit jullie te zien in Den Haag!

Met consumptieve groet,
Namens de organisatie

Marco van Wijngaarden
Voorzitter platform HBR