Aankondiging

Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren vmbo
VSHO Vakwedstrijden

op donderdag 4 april 2024

Beste collega’s,

VSHO Platform vmbo HBR organiseert al 30 jaar de vakwedstrijden voor het Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren voor derde- en vierdejaars vmbo-leerlingen HBR.

Na het oppikken van het succes in 2022 en 2023 en de annuleringen in 2020 en 2021 gaan de landelijke vakwedstrijden in 2024 vooralsnog wederom gewoon door! Deze NK gaat plaatsvinden bij:

Scalda in Middelburg
op donderdag 4 april 2024

In de moderne keukens en restaurants van Scalda is plaats voor acht equipes. Deze acht equipes gaan
strijden om het Nederlandse kampioenschap Koken en Serveren. Dit alles onder het toeziend oog van een
vakkundige jury bestaande uit de top van culinair Nederland. Dit jaar vinden de vakwedstrijden plaats in april en niet zoals u gewend bent eind maart.

In het verleden gingen binnen verschillende regio’s de teams al vooraf onderling de strijd aan met elkaar. De winnaars van de regionale wedstrijden gingen dan automatisch naar de finale bij de landelijke vakwedstrijden.
Al jaren worden er door de meeste regio’s geen onderlinge wedstrijden meer georganiseerd; om die reden heeft het bestuur van VSHO vmbo Platform HBR vier jaar geleden besloten om de landelijke wedstrijd voor iedere geïnteresseerde school open te stellen. Wilt u toch met uw regio onderling een wedstrijd organiseren, dan kan en mag dat uiteraard.
Eke school heeft de mogelijkheid om zich aan te melden voor de landelijke wedstrijden. Een schoolteam bestaat uit twee leerlingen koken en een leerling serveren.
Vanaf maandag 8 januari 2024 kunt u uw equipe via Johan Lapidaire onze uitvoerend secretaris inschrijven voor deze interessante kook- en serveerwedstrijden. Dit kunt u doen via deze link (deze werk pas op 8 januari 12.00). Bij overschrijding van het maximum aantal inschrijvingen volgt loting. De inschrijftermijn sluit op maandag 29 januari 2023 om 24.00 uur.

Op donderag 1 februari 2024 is dan bekend welke equipes deel mogen nemen.
Inschrijfkosten voor deze wedstrijd zijn € 100,- per equipe; alle overige wedstrijdkosten zijn geheel voor rekening van VSHO vmbo Platform HBR; reis- en verblijfskosten vallen daar overigens buiten!
Naast de landelijke en Europese eer zijn er hele mooie prijzen te winnen voor alle deelnemers.

We gaan er alles aan doen om er weer een geweldige wedstrijddag van te maken voor leerlingen én docenten. Verdere details volgen in januari volgend jaar.
Culinair, onderwijskundig, vooruitstrevend, innovatief en deskundig. Dit  zijn de woorden die deze dag tot een fantastische dag gaan maken.

Vriendelijke groet namens het bestuur van VSHO vmbo Platform HBR,

Sjaak Waasdorp en Robert van der Roest, waarnemend bestuursleden vakwedstrijden
Gertjan Sneekes, wedstrijd en scholing
Johan Lapidaire, uitvoerend secretaris