Fermenteren de trend van nu, mis het niet!

Na het grote succes van afgelopen jaar een nieuwe kans om dit mee te maken, ook voor de deelnemers van toen is er een up date.

Bij fermentatie zorgen bacteriën, schimmels of gisten voor het omzetten van stoffen in een product, waardoor de zuurgraad, smaak, geur of uiterlijk verandert.

Fermenteren verrot lekker

Ik geef regelmatig fermentatie lessen aan de betere (sterren)chefs en als zij mij vragen waarom ze zelf zouden moeten gaan fermenteren, antwoord ik niet eens. Ik laat ze gewoon wat van mijn eigen pickles, miso, vissaus, zuurkool, boter en crème fraîche proeven. En dan? Dan gaan ze allemaal overstag. Door hun drang naar nieuwe smaken en gerechten, kunnen ze niet meer anders dan zelf te gaan fermenteren.

Librije sloot zijn kookatelier om in te richten voor fermenteren, daarom is deze dag zo belangrijk om te volgen. De les wordt verzorgd door Meneer Wateetons. Hij heeft diverse boeken geschreven over Fermenteren, frituren en andere onderwerpen. Natuurlijk is er ook een kok aanwezig om u bij te staan in het proces.

Vol=vol …. inschrijven vanaf nu ….

Datum:

Kosten:

Tijd:

Plaats:

Donderdag 21 maart 2024

€ 195,00 leden
€ 250,00 niet leden

10.00 – 16.00 uur

Culinaire Academie Beverwijk
Wijkermeerweg 70
1948 NX Beverwijk
Ook goed bereikbaar met de trein