Workshops Sugar-Art houden de suikerkunst in leven

“Suikerkunst is het mooiste dat je kunt maken”, vindt Martin Bos. Hij is oprichter van Sugar-Art, waar hij samen met zijn oud-student Jelle van der Waals workshops suikerkunst organiseert. Suikerkunst is zeldzaam geworden in het bakkersvak, maar Martin en Jelle doen er alles aan om dit ambacht levend te houden.

Vandaar dat er ook voor de docenten bijscholing een mooi programma is gemaakt voor het beoefenen van de suikerkunst.

Aan de workshops kunnen zo’n tien a elf mensen per keer meedoen. De cursus duurt een hele dag, waardoor deelnemers op een rustige, relaxte manier aan hun stukken kunnen werken. De workshop op 24 juni staat in het teken van technieken, zoals suikertrekken, satineren en blazen. Daarnaast zal er iets over de theorie van suiker worden verteld: hoe je het moet koken en waar je op moet letten.

De workshop dag is verdeeld in twee delen. Het eerste deel van de dag zullen we vooral bezig zijn met de voorbereidingen en het maken van onderdelen van een showstuk dieie we na de lunch in elkaar gaan zetten.

“Het mooiste aan de workshops vind ik dat mensen met een trots gevoel naar huis gaan en denken: ‘Wauw, ik had niet verwacht dat het zo mooi zou worden.’” Martin hoopt dat er nog veel deelnemers zullen volgen. “Het is een gigantisch mooie hobby en het zou geweldig zijn als dit onderdeel van ons vak weer terugkomt in het onderwijs.”

Datum:

Tijd:

Kosten:

Adres:

Maandag 24 juni 2024

10.00 – 16.00 (inclusief lunch)

€ 195,00 leden
€ 250,00 niet leden

College de Brink
Kerklaan 6
1251 LJ Laren