Vincent is geboren en opgegroeid in Den Haag, waar hij tijdens zijn opleiding aan het gymnasium voor een bijbaantje bij Slagerij Rob van der Zalm terecht kwam. Vanwege hun achternaam zou je denken dat dit familie is, maar het tegendeel is waar. Doordeweeks ging Vincent naar school, maar in het weekend startte hij om 06.30 uur al in de traiteur. Hij zette ’s ochtends alles klaar voor de winkel, en leerde in de middagen in de slagerij hoe hij moest uitbenen en hoe hij de lekkerste gehaktballen volgens het geheime recept kon maken. 

Je kunt wel zeggen dat Vincent hier zijn culinaire basis heeft ontwikkeld en zijn passie voor koken heeft ontdekt. Dit werk intrigeerde hem zo, dat hij na het gymnasium besloot verschillende horeca-opleidingen te volgen. Vincent werkte en woonde in Den Haag, Rotterdam en Hilversum en kwam uiteindelijk terecht bij Restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Als keukenchef heeft Vincent hier 11 jaar lang op het hoogste culinaire niveau in Nederland gewerkt. 

De afgelopen jaren groeide zijn interesse in de plant-based keuken, nadat hij door zijn dochter werd uitgedaagd om thuis volwaardige maaltijden te koken met alleen maar groenten, fruit en kruiden. Zijn dochter daagde hem enkele jaren geleden uit: “Ik wil minder vlees en vis eten en meer groenten. “Jij bent een sterrenchef, maak jij maar iets lekkers voor mij van alleen groenten”. Sinds dat moment is Vincent zich gaan verdiepen in de vegetarische en daarna ook de veganistische keuken.

Dit moment markeerde het begin van een nieuw bewustzijn, waardoor Vincent zijn uitdaging ging zoeken in het perfect bereiden van groenten, vruchten en kruiden. Hij verdiepte zich nog meer in smaak, in bereidingswijzen en deed onderzoek naar alternatieven voor vlees, vis en lactose. Vincent is gewend de lat hoog te leggen en wordt nu regelmatig als expert van de plant-based keuken gevraagd voor allerlei vraagstukken en uitdagingen. 

Bij alles wat hij doet, heeft Vincent maar één doel: het bereiken van de ultieme smaak. Zijn nieuwsgierigheid en onderzoekend vermogen zorgen ervoor dat hij doorgaat totdat hij zijn doel heeft bereikt. Elk ingrediënt wordt met zorgvuldigheid gekozen of ontwikkeld en Vincent gaat net zo lang door totdat hij écht tevreden is. 

Samen met Vincent gaan we tijdens deze masterclass enkele vegan gerechten koken op sterren niveau. Om vervolgens ook enkel gerechten te bereiden die we makkelijk in onze lessen kunnen integreren.

Datum:

Kosten:

Tijd:

Plaats:

Vrijdag 28 juni 2024

€ 195,00 leden
€ 250,00 niet leden

10.00 – 16.00 uur

Horeca Vakschool Rotterdam
Noordsingel 72
3032 BG Rotterdam