vsho chef
vsho host
vsho baker
vsho tour
previous arrow
next arrow

Ja of nee Nederlandse Kampioenschappen Brood- en Banketbakken vmbo in 2023?

Ja of nee Nederlandse Kampioenschappen Brood- en Banketbakken vmbo in 2023?

Jaren geleden werden er wedstrijden Brood- en Banketbakken georganiseerd voor het vmbo door de Stichting Jeugdvakwedstrijden. Helaas worden die -door te weinig animo- nu niet meer georganiseerd. VSHO Platform vmbo HBR (Horeca Bakkerij en Recreatie) vindt dit heel jammer en zou dat graag anders zien; ter promotie van het mooie bakkersvak.

Zullen we hier -samen met u- nieuw leven in blazen volgend jaar???
Laat ons weten als u hier interesse in heeft!!!

Wat zijn onze ambities?
Al ruim dertig jaar organiseert “de VSHO” de Nederlandse Kampioenschappen Koken en Serveren vmbo. Die zouden aan kunnen vullen met de Nederlandse Kampioenschappen Brood- en Banketbakken.
Maar dat lukt alleen met úw medewerking!

Het hele kampioenschap uiteraard op vmbo-niveau en laagdrempelig. Bedoeld voor zowel brede scholen als smalle vakscholen!

We denken in de volgende richting: een aantal weken vooraf laten we de scholen weten wat er op de dag van de kampioenschappen gemaakt moet worden. Dit kan op school volop geoefend worden. En op de wedstrijddag kunnen de daarin geïnteresseerde en geheel door uzelf geselecteerde leerlingen laten zien hoe goed ze daar in zijn (geworden).

Voordat we hier aan gaan beginnen willen we graag in gesprek komen met een aantal vmbo-bakkerij-docenten en met behulp van hún expertise onderzoeken of we zo’n wedstrijd kunnen gaan organiseren.

Het is in onze ogen ontzettend belangrijk om het bakkersvak vanuit het perspectief van vmbo te promoten en te laten zien wat voor een prachtig mooi en creatief vak het is.

Heeft u interesse om eind augustus een keer -geheel vrijblijvend- een keer bij elkaar te komen en ideeën uit te wisselen? En misschien kunnen we dan eind maart 2023 de traditie van het Nederlands Kampioenschap Brood- en Banketbakken vmbo opstarten.

Bént u of ként u iemand, die met ons mee wil denken?
Heeft u op voorhand interesse om mee te doen? Of mee te organiseren?
Laat mij dat dan weten! Mail, bel of app mij dan even.

Ik hoop oprecht dat we samen met u en namens VSHO Platform vmbo HBR een nieuwe traditie kunnen gaan starten voor het bakkersvak.

Vriendelijke groeten,
Sweder Bosch
Bestuurslid VSHO Platform vmbo HBR
Portefeuillehouder vakwedstrijden
+31 (0)653681495
vakwedstrijden@VSHO.nl

VSHO

Reacties zijn gesloten.